Популарна музика: теорија и историја

Автор:

JulijanaСтудијата на Жабева Папазова е своевидно сублимирање на најважните музиколошки, но и интердисциплинарни истражувања за популарната музика. Содржината е поделена на два дела: теориски и историски, кои паралелно го откриваат развојот на популарната музичка култура. Книгава, во која преовладува јасната научна мисла, може да служи како прирачник во стручните музички образовни институции за одделите поврзани со изучување на популарната музика. Истовремено таа е наменета и за сите заинтересирани љубители на блузот, џезот, рокенролот, рок музиката, панкот… славејќи ја возбудливата разноликост на една од најинтересните културни појави во XX век – популарната музика.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *