Шапката на господинот Зингер

Автор: ,

„Епа Лео, се прашувам зошто мојата шапка одлета туку-така. Можеби има нешто внатре.“ Господинот Зингер ѕирна во шапката.
„Што е? Што има во шапката?“ праша Лео. Ѕирна и тој, ама не виде ништо.
„Аха, сега гледа“, рече господинот Зингер. „Има приказна. Приказна што сака да излезе надвор.“

Шармантната приказна на Кери Феган, проследена со имагинативните илустрации на уметникот Душан Петричиќ, ќе ги израдува младите читатели кои уживаат да плетата свои приказни

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *