Весело броење

Автор:

Малата поема „Весело броење, од еден до десет“, е меѓу најдобрите и најпопуларните четива што може да се искористат за наставата по математика за најмалите деца. Прекрасен е спојот меѓу духовитите стихови на Маршак и нежните минуцизони илустрации на Конешавиќ – тие вајцата, впрочем, се класици на детската книжевност.
Мошне впечатлив е препевот што го направи Пандалф Вулкански.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *