Лагата и како ја раскажавме

Автор:

Старо пријателство се разнишува и се распаѓа по една случајна средба. Во дејството се преплетува и необичната приказна во еден пронајден ракопис.

Преку рачно насликаните разнобојни панели, Периш комуницира интензивни емоции,  внимателно истражувајќи ги темите на квир копнежот, машкоста , стравот и вечно променливата состојба на пријателствата.

 

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *