Друга Приказна

Друга приказна – регионален книжевен фестивал посветен на малите фикции

Скопски книжевен фестивал за мали фикции „Друга приказна“ #5

Од 3-5 септември 2020 година, во Младинскиот културен центар во Скопје се одржа петтото издание на скопскиот книжевен фестивал „Друга приказна“. Последното издание на фестивалот беше посветено на книжевноста за деца, со фестивалска тема „Грозовилата во Страшната шума“. Учество во различните активности на фестивалот зедоа околу 45 учесници  (поети, писатели, музичари, перформативни уметници, фотографи, аниматори …

Скопски книжевен фестивал за мали фикции „Друга приказна“ #5 Read More »