Споменик од песни

Автор: ,

Сликовницата „Споменик од песни“ се состои од песни од Видое Подгорец, еден од најважните македонски писатели за деца, извонредно илустрирани од Ване Костуранов, еден од најсаканите македонски илустратори за деца.

Сликовницата е воедно и првата книга во новата едиција на Темплум „Старо купувам“.
Клучната идеја на едицијата е да се спојат старите и новите автори; класичните вредности со актуелните. Старите важни (делумно заборавени) текстови за деца сега ќе добијат ново руво, нова ликовна опрема од најдобрите современи уметнии и дизајнери.

 

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *