Ходник кон амнезија

Автор:

Менталната институција во која се буди го пречекува Слободан само со нејасни фрагменти за неговото претходно постоење. Некогаш бил почитуван новинар а сега му велат дека сите негови сеќавања се лага. Никогаш не бил важен дел од општеството туку само маргинализиран запчаник од општествениот механизам каде ‘рѓата најмногу се наталожува. Слободан влегува во потрага по вистината, обременет од сомнежот дека можеби сите слики во неговиот ум се дел од шизофрена епизода. Неговите сожители не се најпријателски расположени, но тој сфаќа дека имаат уште нешто заедничко освен страшните кошмари. Како сѐ што им се случува да е дел од некоја лоша шега, како нивната терапија да е всушност заробеништво. Дали кошмарот ќе продолжи дури и ако неговиот план да побегне пропадне? Во што ќе се разбуди ако не успее да ја избегне процедурата на која сакаат да го подложат и ако таа ја заврти оската на механизмот во неговиот ум?

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *