Весело броење

Автор:

Малата поема „Весело броење, од еден до десет“, е меѓу најдобрите и најпопуларните четива што може да се искористат за наставата по математика за најмалите деца. Прекрасен е спојот меѓу духовитите стихови на Маршак и нежните минуцизони илустрации на Конешавиќ – тие вајцата, впрочем, се класици на детската книжевност. Мошне впечатлив е препевот што го …

Весело броење Read More »